Device not being shown

both the lights are on as well as stable but device is not shown neither on the bolt cloud dashboard nor bolt iot app. My android version is 12. I don’t have any phone with lower android version. What should I do?

@satshil.narkhede1617
You can troubleshooting by trying a few of these steps:

  1. Check your WiFi network: Ensure that your WiFi network is working properly and that you have a stable internet connection. You can try connecting another device to the same network to verify this.
  2. Reset the Bolt IoT module: Press and hold the reset button on the Bolt module for about 10 seconds until both the blue and green LEDs on the module start blinking rapidly. This will reset the module and attempt to connect to the WiFi network again.
  3. Reconfigure the WiFi setup: If the module still doesn’t connect, you can try reconfiguring the WiFi setup. You can use the Bolt IoT app to set up the WiFi connection with your Bolt module again. Make sure to enter the correct WiFi credentials during the setup process.
  4. Check network security settings: Some WiFi networks have advanced security settings that may prevent the Bolt module from connecting. Check if your network has any specific security settings such as MAC address filtering or firewall restrictions that might be blocking the module’s connection. If needed, you may have to adjust these settings to allow the Bolt module to connect.
  5. Reach out to Bolt IoT support: If you have tried the above steps and are still unable to connect the Bolt IoT module to the cloud dashboard or app, it’s best to reach out to Bolt IoT support for further assistance. They can provide specific troubleshooting steps based on your device and setup.

One possible reason could be that the email you used while setting up your bolt account using your mobile app is different from the email with which you registered for the course. Make sure you are using the same email Id and NOT 2 different email Id.
If that isn’t the case then you may contact Bolt IoT support regarding the same.

check the email id of registration . it must be same , i have also faced same issue recently

Hi @satshil.narkhede1617,

This is the case when the Device is connected to the wifi but it is not linked to the account.

Please share the Device ID and the email ID to which the device has to be linked to.

how do I find the device id, sir?

Hi @satshil.narkhede1617
You can find your BOLT device ID in the home page of your BOLT Cloud account
Also refer to this forum link for the solution

Hii @satshil.narkhede1617

  1. WiFi Network: First of fall you have to do is make sure that your WiFi Network
    connection is under 2GB network connection only. You have care full with this they
    will mentioned if suppose do not connected to our WiFi Module. It Causes error in connect with WiFi network.

  2. Restart the WiFi module: If we connection given to our module with power supply at the same time both blue as well as green light will stable. That time we have to stop power supply then after some time give ti it. If again showing same trying couple of time it will come better result.

  3. Bolt Iot Mobile App: Sometimes may be disconnection happens because of Bolt Iot mobile issue. If you connected with any other Bolt Devices you to remove all of them and now try to connect with our WiFi Module.

I want to say thank you to all those who have shared here possible causes and solutions to this problem. I am glad that you wanted to help the OP author :slightly_smiling_face:

If your device is not being shown, try the following steps:

  1. Check the connection: Ensure that all cables are securely connected between your device and the display.
  2. Restart the device: Restart your device and see if it appears on the screen.
  3. Update drivers: Update the drivers for your device to ensure compatibility with the display.
  4. Test on a different display: Connect your device to a different display to check if the issue is with the original display.
  5. Contact support: If the problem persists, reach out to the manufacturer’s support team for further assistance with your black duvet cover double.

Have tried everything told so far… don’t have android version below 12 though.



Hi @satshil.narkhede1617,
As per the status of the LED’s, Since both of them are ON it implies that your device is connected to the network and the has a stable internet connection but the device is not linked to your mail ID.

Initially when you connect the device to the power supply it will turn on its own hotspot and the Device ID can be seen in the list of Wifi Networks

Please share your Device ID and the email ID to which the device is to be linked to, so that we can link it from our end.

Hi @rohit.ts

Facing same issue with my device too, where blue and green lights are stable but are not shown on the phone app. After entering the password of the wifi, there is a message “App is not responding” and then device stays connected to wifi, but is not shown in the app.

Sharing the details as requested by you

Device 1 id : Bolt290420

Device 2 id : Bolt1525455

Email : abhijit0898@gmail.com

Hi @abhijit0898,

I see that the device Bolt290420 is linked to abhijitshinde151083@gmail.com
and Bolt1525455 is not liniked to any email ID

Login to Bolt Cloud using email ID abhijitshinde151083@gmail.com you should be able to view the device Bolt290420
Do the complete wifi setup for Bolt1525455 and link it your account

Let me know if you have any queries.

Hey @rohit.ts , thankyou for the response.

Is there any way I can delink Bolt290420 from the existing email id and relink to new email id ?

Bolt1525455 is solved.

Hi @abhijit0898,

Apologies for the delay in getting back to you.
Yes that can be done using Bolt Cloud.
Login to https://cloud.boltiot.com using your credentials.
Click on the 3 dots and choose the Device Info Option where you get the option to disconnect the device.
Once the device is disconnected and when the blue light again starts blinking slowly you can login to another account using the Bolt IoT app and again do the Wifi Setup for the Bolt Device so that now it will be linked to the new account.

Let me know if you are stuck at any point.

Hi @rohit.ts ,

Thankyou for the solution.

Hi @rohit.ts,
I am also facing the same issue, I tried all the ways but the device is not been shown in dashboard nor bolt iot app but both the lights are on.
Sharing the details
Device id: BOLT9096785
Email: jayashrees.ec22@rvce.edu.in

Apologies for the issue. I have linked the device to your account. Please check now. The device will appear.

Can you please share a screenshot of your Android OS version and phone model details so that I can share with my team about the issue to solve it for the future.

I am also facing the same issue. Both the green and blue lights are stable but the device is not visible in the bolt cloud. Please help in resolving this
Details:
Device id: BOLT9048317
Email id:priya.aisu18@gmail.com